• Rugby Club Betuwe
  • Rugby Club Betuwe
  • Rugby Club Betuwe
  • Rugby Club Betuwe
  • Rugby Club Betuwe
  • Rugby Club Betuwe

Betuwe TBM opent nieuwe seizoen veelbelovend

7 September 2013 Scrumbox - Rugby Club Betuwe

Zaterdag 7 september was de seizoen opening voor onze rugbyjeugd. Een spannende dag om dat het ook de eerste wedstrijden waren met onze cluster clubs Nieuwegein en de Scrumbox uit Tiel.

De TBM (turven 7-8 jaar, benjamins 9-10 jaar en mini’s 11-12 jaar), waren afgereisd naar Rugby Club Eemland om daar de eerste wedstrijden te spelen. Onze benjamin, Niek Schipperheyn heeft samen met de cluster benjamins drie fantastische wedstrijden gespeeld. Aangezien de benjamins voor de eerste keer met elkaar speelden wisten we voordat de wedstrijden begonnen dat het zwaar zou worden en dat de jongens hard zouden moeten werken om stand te houden. 

Wat we verwacht hadden kwam uit. De benjamins speelden twee keer tegen Eemland en een keer tegen Castricum en verloren alle drie de wedstrijden. Toch kunnen de jongens vol trots terug kijken op de eerste wedstrijden. Door hard en sportief te werken was er al een stijgende lijn te zien in de eerste drie wedstrijden. De laatste wedstrijd tegen Eemland was spannend en verloren ze maar nipt. Hoogte punt van de laatste wedstrijd was de try van Niek Schipperheyn. Door mooi samenspel van de cluster benjamins kwam de bal bij Niek die met een mooie rush de try lijn bereikte en daarmee zijn eerste try van het seizoen drukte. 

De mini’s speelden twee wedstrijden en hadden aan Eemland en Castricum zware tegenstanders. Ook voor de mini’s waren het de eerste wedstrijden met de cluster clubs. Ze kwamen net tekort om een wedstrijd te winnen maar ook bij de mini’s kon iedereen een stijgende lijn zien. Naarmate ze langer speelden gingen ze steeds beter samenspelen en werden ze sterker. Fantastische inzet en hard werken resulteerde in twee mooie wedstrijden. 

Veel succes de volgende wedstrijd! 

LID WORDEN?