Een regenachtige Junioren dag

13 October 2012 Rc Betuwe - Rc Gooidogs

Zaterdag, een dag met echt typisch Nederlands weer, regent het lekker door, prima weer voor een lekkere pot rugby! De junioren spelen vandaag. Rugby combinatie Oost speelt vandaag tegen combinatieteam RC Gooidogs. Oost combinatie bestaat uit jeugdspelers van verschillende clubs, dit seizoen bestaat de combinatie uit spelers van de clubs RC Betuwe uit Bemmel, The Pickwick Players uit deventer, RC de Duuvels uit Zevenaar, RC The Big Bulls uit Almelo en RC Enschede uit Enschede.

De junioren van combinatie Oost staan dan wel laatste in hun competitie maar zijn toch altijd een geduchte tegenstander. De combinatie ging ook vandaag weer tot het einde en zelfs tot in de laatste minuut werd er hard gestreden voor elke meter op het veld. Met een man of tien in de wissel begon Oost aan de wedstrijd. Al meteen vanaf de kick-off zat Oost fel op de bal. De spelers van de GooiDogs voelde de druk en maakte veel fouten. Helaas wisten zij door een handigheidje de bal te veroveren en zo de eerste try te drukken. 5-0. De tweede try van de Gooidogs liet niet lang op zich wachten, de bal werd uit de kick-off goed gevangen en zo konden de Gooidogs de aanval gelijk goed opzetten, een aanval die niet te stuiten bleek, en zo stond Oost combinatie al na 10 minuten spelen op een 10-0 achterstand.

Oost ging niet bij de pakken neerzitten en sloeg binnen twee minuten terug met een geweldige try door fase-spel. 10-5 werd toen de stand. De aanvalslijn van de Gooidogs was erg snel, alleen door druk te zetten op de fly-half wist Oost combinatie flink wat aanvallen te stuiten. Helaas was de aanvalslijn van de Gooidogs ontzettend snel en kregen zij ook goede support van hun voorwaartste. Zo kreeg Oostcombinatie de nodige try's om de oren maar ondanks dat bleef Oost strijden voor elke meter, tot de laatste seconde.

Helaas weergeeft de uitslag de inzet van het team niet, want uiteindelijk verloren de jongens en meisjes van Oost met maar liefst 90-5. Gelukkig zijn de spelers van Oost blij met de goede inzet van het gehele team.

Guus Brinkhof
Rc Betuwe