Wedstrijdverslag zondag 24-11-2013

24 November 2013 Rc Haarlem - Rc Betuwe (BOED)

Zondag 24-11-2013 hebben wij de competitiewedstrijd gespeeld tegen Haarlem, deze wedstrijd werd gespeeld op het terrein van RC Eindhoven. Onze tegenstander kwam maar met 6 man opdagen, dus werd er onderling afgesproken dat zij 4 man van ons kregen en zo 10 tegen 11 konden spelen. Kjeld, Nick, Guus en en Luuk speelde met Haarlem mee. Wij begonnen meteen erg fel en drukte in de 1e minuut meteen een try. Door te veel individuele acties zijn er nog meer try's bijgekomen. Vanaf de 15e minuut begonnen we pas echt als één team te spelen. De bal werd van links naar rechts verplaatst om zo de gaten te creëren. We hebben bijna heel de wedstrijd alleen maar mogen aanvallen, omdat er van de tegenstander geen poging van kwam. De jongens van Bemmel en Eindhoven waren in tegenstelling tot de jongens van Haarlem wel aan het verdedigen. Maar met zo weinig mensen konden ook zij er niet voor zorgen dat de uitslag minder was.

In de 2e helft werden Kjeld, Nick, Guus en Luuk vervangen door Raoul, Roel, Rik en Sjors.

Ons cluster team bleef erg goed aanvallen, en de verdediging bij Haarlem werd ook beter. Al snel volgden er weer een paar try's van onze cluster. Maar na een mislukte poging tot interceptie van Nick werd er voor Haarlem ook een try gedrukt door Sjors, hij benutte de conversie alleen niet. Haarlem bleef knokken voor een kleine uitslag, en dat was zeker in de 2e helft te merken, de cluster groep van ons kreeg er steeds meer moeite mee.

Uiteindelijk hebben we de hoogste uitslag van de competitie neergezet met maar liefst 140-5 hebben we de jongens weer terug gestuurd naar Haarlem. Al met al was het een mooie wedstrijd, alles verliep sportief, en de supporters kregen waarvoor ze gekomen waren namelijk een mooie pot rugby.

Sjors van der Avoird
Oisterwijk Oysters