Colts winnen door hard werken

8 September 2012 Oemoemenoe EZRC - Rc Betuwe

De Colts van de Betuwe clusteren dit seizoen met de Colts van de Oysters, RC Eindhoven en de Ducks. Met deze cluster spelen ze in de Colts Plate Poule en ze opende de competitie dit seizoen op zondag 8 september uit tegen Oemoemenoe EZRC.

De eerste helft had het cluster team BOED (Betuwe, Oysters, Eindhoven, Ducks) de betere kansen om te scoren en stond het thuis spelende team Oemoemenoe onder druk. Al had het BOED team de overhand de thuis ploeg stond verdedigend zeer strek en kon het BOED team van het scoren behouden. De stand na een spannende eerste helft was 0 - 0. De tweede helft werd sterk geopend door Oemoemenoe en door een fout in de verdediging bij het BOED team drukte de thuis ploeg een verdiende try en benutte de conversie, 7 - 0.

De eertse 15 minuten van de tweede helft speelde de thuisploeg aanvallend sterk en stond het BOED team voornamelijk te verdedigen. Na 15 minuten onder druk gestaan te hebben kwam het BOED team sterk terug. Er werd meer samengespeeld en het resultaat was een mooie try tussen de palen en een benutte conversie, 7 - 7. Deze score gaf vertrouwen bij het BOED team waardoor ze druk bleven uitoefenen op de thuisspelende ploeg. Het BOED team drukte nog 3 tries en benutte 2 conversies waardoor een eindstand van 7 - 26 behaald werd.

Door het harde werken van het BOED team werden ook 2 Betuwe spelers, Jonas Rensen en Guus Brinkhof in positie gebracht om een try te scoren. Een mooie spannende wedstrijd waar beide teams goed rugby hebben laten zien en een sterke competitie opener voor het BOED team! Zondag 15 september heeft het BOED team een cluster training bij ons in Bemmel van 10:30 - 12:00 uur. Dit is een mooie gelegenheid om kennis te maken met het cluster team en ze succes te wensen voor de rest van het seizoen. Zondag 22 september speelt het BOED team de volgende wedstrijd in Oisterwijk tegen de Rotterdamse RC.

Succes jongens!!